Toegankelijkheid

Opritten

Om de toegang van uw woning of berging te nivelleren en uw woning beter toegankelijk te maken voor o.a. rolstoelgebruikers leveren wij verschillende opritten op maat.
Zo leveren wij hellingbanen van het merk Stabag, welke in verschillende varianten verkrijgbaar zijn.
Voor kleine niveauverschillen wordt een vaste oprit aangeraden en voor de grotere niveauverschillen een modulair systeem. De modulaire opritten bestaan uit meerdere delen en zijn uitgerust met afrijdbeveiliging. Het is ook mogelijk dat voor uw veiligheid en gemak hierbij een armleuning wordt geleverd.
De opritten zijn anti-slip uitgerust en volgens de richtlijnen van het bouwbesluit vervaardigd.
Mede leveren wij hellingbanen op maat van bankirai of composiet vlonderdelen. Die hebben een wat vriendelijkere en natuurlijke uitstraling en kunnen mogelijk verwerkt worden in een gehele vlonder.

DSC00168klein SAM_1097 Oprit Modulair 492 (1)

Deurverbreding

Om de toegankelijkheid in uw woning te vergemakkelijken kunnen wij uw kozijnen en deuren verbreden, bijvoorbeeld als u zich verplaatst in een rolstoel. Het is dan ook mogelijk om een dubbele schuifdeur in te bouwen wat een heel ruimtelijk beeld geeft en een mooie lichtinval.

van alles wat 005 van alles wat 006 van alles wat 007

Drempelvervangers

Mensen die gebruik maken van een rollator, rolstoel of trippelstoel weten dat een drempel in huis een hoop ergernis en belemmering kan veroorzaken. Wij vervangen de drempels in uw woning voor aluminium drempelvervangers, waardoor u zich makkelijker kan verplaatsen. De drempelvervangers zijn verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium die een strakke design uitstraling hebben of aluminium met een houtdessin passende bij uw houten vloer.

drempelvervanger

Wandbeugels

Wandbeugels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, afmetingen en kleuren. Veel voorkomende beugels zijn wit van kleur en worden vooral bij sanitaire voorzieningen gebruikt. Een wandbeugel kan u bijvoorbeeld helpen bij het opstaan vanaf het toilet en dat u zich makkelijker kan verplaatsen in de badkamer. Er kan ook een rvs uitvoering geplaatst worden voor een strakke uitstraling.
Bij een voor- en achterdeur wordt ook vaak een beugel geplaatst om het gemak en de veiligheid te vergroten.
Om het gemak en de veiligheid bij een trap te vergroten kan een trapspilbeugel gebruikt worden die aan 2 zijden van de trapspil gemonteerd wordt. Deze beugel wordt voornamelijk gebruikt wanneer er een traplift wordt geplaatst, aangezien de trapleuning dan verwijderd wordt. Ook deze beugel is verkrijgbaar in een rvs uitvoering.

wandbeugel ergogrip VvL120709-009

Trapaanpassingen

Vaak heeft een trap maar aan 1 kant een leuning terwijl het veel veiliger en gemakkelijker is om
er twee te hebben, zeker als u bijvoorbeeld maar 1 arm kunt gebruiken. Wij monteren een extra trapleuning in het door uw gewenste formaat en materiaal, vaak van meranti vervaardigd.
Bij houten traptreden kan ook een anti-slip profiel permanent worden ingefreesd.
Mocht het verticaal verplaatsen in huis teveel kracht kosten of gewoonweg niet mogelijk zijn, kunnen wij ook een traplift voor u plaatsen. Door de traplift kunt u zich weer gemakkelijker in huis verplaatsen, aangezien de slaap of badkamer zich vaak boven bevindt.

extra trapleuning (2) extra trapleuning