Zorg en veiligheid

Tegenwoordig is elektrotechniek niet meer weg te denken in de zorgsector. Mensen zijn langer in staat om zelfstandig en met gemak en comfort thuis te blijven wonen door slimme en hoogstaande technische toepassingen in en rond het huis. Denk aan:

  • Automatische deuropeners in huis voor mindervaliden, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers.Dollarphotoclub_77295021
  • Communicatiesystemen, waar het gaat om het ontvangen van bezoekers thuis door middel van een video deurintercom, al dan niet op afstand.
  • Telefoontoestellen met extra grote knoppen of met een alarmkoord.
  • Alarmsets voor mindervaliden voor in het toilet of badkamer, waardoor als er iets mis gaat en hulp nodig is, op een eenvoudige manier iemand ingeschakeld kan worden in huis of op afstand.

Licht

lichtGoede verlichting is beter voor het welzijn en prestaties, met andere woorden verlichting helpt ons niet alleen beter te zien, maar ons ook beter te voelen. Met name senioren hebben moeite met het dagritme.

Verlichting die aan het dagritme is aangepast brengt ritme en rust en zorgt voor meer veiligheid in huis met bewegingssensors voor nachtwaak- of anti-inbraak verlichting. U kunt lopen door uw huis en de lichten gaan automatisch aan en weer uit.

Het zijn gemakken waar je gebruik van kunt maken en DZ Woningaanpassing kan u daarbij helpen.

Techniek houdt de zorg menselijk!

Domotica

hand pressing a remote control controlling an lightDomotica staat voor een slimme en comfortabele installatie in uw woning, kantoor of winkel. Met domotica kunt u o.a. uw verlichting, audio, rolluiken en temperatuursregeling bedienen en combineren met één bedieningssysteem. Zo kunt u bijvoorbeeld met 1 druk op de knop uw gordijnen sluiten, uw verwarming hoger zetten en de verlichting in schakelen in een vooraf geprogrammeerde lichtscene.

Dit kan zowel draadloos (Funk) als bedraad EIB worden gerealiseerd. Het Funk systeem wordt meestal in bestaande situaties toegepast, en naar gelang de wensen kan bij nieuwbouw of renovatie worden gekozen voor een  EIB systeem.

Klantgerichtheid staat bij ons voorop. Dat wil zeggen dat bij ons elke klant een installatie naar wens krijgt. Of het nu gaat om een kleine aanpassing of een complete installatie, DZ Woningaanpassing kan het voor u realiseren.

Neem voor meer informatie contact met ons op